Kyselina Mléčná Lactic acid 250 ml

Kód: KML-2_KH
350 Kč / ks
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
2.5.2024

Tato kyselina vzniká mléčným kvašením cukrů, např. v mléce, sýrech, kyselém zelí. Má kyselou chuť a je lehce rozpustná ve vodě. Ve sportovním rybolovu se používá při výrobě návnad a nástrah jako konzervant, okyselovadlo nebo zvýrazňovač chutí. Kyselina mléčná je přirozenou součástí všeho co v přírodě kvasí díky rozkladu cukrů a škrobů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výborný konzervant např. pro vařený partikl aj. !
 
  • Charakteristika:  Kyselina mléčná se přirozeně nachází v rozkládající se organické hmotě obsahující cukry a škroby ( mléko, sýry, kysané zelí, kvašené okurky, siláž, atd.). Je to pro ryby přirozený chuťový atraktor, ale také výborný konzervant pro stabilizaci rybářských produktů. Kyselina mléčná je přirozeným meziproduktem metabolizmu savců. Přidáním do výrobků neohrožuje nijak vodní prostředí, je totiž přirozenou součástí organického života a je proto v ředěném stavu považována za bezpečnou látku.

V potravinářství slouží jako činidlo upravující kyselost. Přidává se do nápojů, cukrovinek, margarínů, oliv, sušených vaječných bílků, pečiva, sýrových produktů, atd. Používá se hojně i v pivovarnictví. Přirozeně konzervuje potraviny jako je kysané zelí, okurky, jogurty, smetanu nebo sýry. Její L(+) forma nachází uplatnění dokonce i v kojenecké výživě.

Kyselina mléčná je bezbarvá kapalina, kterou neředíme a nabízíme ji v 86 % koncentraci. Je rozpustná ve vodě. Bez agresivního zápachu, jako má např. kyseliny mravenčí nebo máselná. Rozhodně ale ke koncentrátu nečichejte!

  • Možnosti použití:  Především jako konzervant nebo stabilizátor pH směsí a roztoků. Také jako zvýrazňovač chuti do jakékoliv směsi, určené pro sportovní rybolov, ať už do sladkých, rybích, masových či kořeněných výrobků.

Doporučené dávkování:

Jako konzervan do vařených partiklů:  Zabránění kvašení cukrů a škrobů se obecně dosáhne při poklesu pH prostředí pod 4. Na zjištění hodnoty pH se dají koupit v drogériích jednoduché sady pro zjišťování pH např. v bazénech aj. V rybářské praxi se dá orientačně použít ke konzervaci vařeného partiklu roztok kyseliny mléčné o koncentraci cca 8 - 9 %. To znamená, že do 1 litru čisté vody se přidá 100 ml kyseliny mléčné ( 86% ). Do okapaného čerstvě uvařeného partiklu přilejte tolik roztoku, aby se jím partikl nasytil a vznikla z něj konzistence hustější kaše. Tuto hermeticky uzavřete do sáčků, ideálně však do PVC nádoby - např. vědro s těsně doléhajícím víkem. Při skladování v nádobách dbejte na to, aby konzervační roztok byl cca 2 cm nad povrch partiklu. Takto je partikl schopen vydržet i v letním období několik měsíců.

Jako Stabilizátor pH u mokrých směsí:  Chcete-li zabránit brzkému kvašení vlhkých směsí - např. krmítkovek, methodmixů aj. které si chcete umýchat na několik dní při delší výpravě, použijte koncentraci 1 % kyseliny mléčné ve směsi. Tzn., že na 1 kg sypké směsi dáte 12 ml kyseliny mléčné. Toto množství kyseliny přidáte do předpokládaného množství vody potřebné k zavlhčení směsi.Takto upravená směs vydrží i ve vedrech několik dní, až týdnů - záleží na okolní teplotě a charakteru výrobku.

Jako konzervant do dipů, boosterů aj. tekutin:  Přidejte na 1 litr tekutiny 12 ml kyseliny mléčné a dobře promíchejte a hermeticky uzavřete. Není nutné konzervovat roztoky na bázi glycerolu, bez přídavku vody.

Jako ochucovadlo do směsí:   Na 1 kg suché směsi 6 ml kyseliny mléčné. Přidejte dané množství do ředící vody a tu pak aplikujte do smněsi.

K dávkování kyseliny použijte nejlépe injekční stříkačku pro přesnější manipulaci i její dávkování. Při potřísnění kůže si ihned zasažené místo omyjte důkladně mýdlem a vodou! Nejde sice o nijak silnou žíravinu, ale zacházejte s látkou nejlépe v ochraných prostředcích a mimo obytné místnosti !

  • Skladování a spotřeba: Skladujte mimo dosah dětí! V hermeticky uzavřených PVC lahvích, v šeru, bez přístupu slunečního záření, při teplotě do 25 °C. 

Spotřebujte do 24 měsíců od data výroby

Doplňkové parametry

Kategorie: Aroma tekuté pro rybolov
Hmotnost: 0.25 kg
Ryby vnadění nebo výkrm: Vnadění rybolov
? Rybolov Vnadění ryb - vnadící směsi: Aroma

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Český výrobce Krmiva Hulín (KH) vyrábí a dováží vnadící směsi, nástrahy a partikly pro sportovní a rekreační rybolov. Boilieskrmítkové směsipartikly - vařené, chytací peletyfeedermoučkysuroviny pro výrobugranule pro rybyboosterydipyZig Rig MixyMixy do PVAkoření a oleje pro ryby. barvyobalovací těstaPVA program. Vnadění a lov Sumce, lov AmuraVýrobce granulí pro ryby - pro kapry, pstruhyjesetery, KOI jezírkových ryb.

Výrobce kompletních krmiv granulí pro psy a doplňkových krmiv, výcvikových pamlsků pro psy a pro chovatele domácích zvířat. Dodavatel produktů pro zvířata k doplnění výživových hodnot nutných k růstu a udržení zdraví a vitality psů, koní. Vitamínové krmné doplňky pro psy - pro BARF, pro podporu kloubní výživy, pro vitalitu zdraví psů, pro podporu energie a v nabídce i forma olejů a tuků pro psy a koně, rybolov.

Dovozce krmiva Coppens z Nizozemí a Marine Harvest produktů z ryb, moučky z ryb, krmných surovin z ryb a z moře. 

RYBY = připravený filtr pro rychlý výběr produktů Krmiva Hulín pro ryby ZDE ◄◄◄

PSI = odkaz pro rychlý výběr produktů Krmiva Hulín pro psy ZDE ◄◄◄