Tipy jak zklidnit psa na Silvestra

Zklidnění psa na Silvestra

Silvestrovské oslavy, zvuky ohňostrojů a pachy petard mohou u psů vyvolat úzkost a stres.

Přinášíme některé tipy, jak pomoci vašemu psu přečkat tuto noc. Zejména zklidňující přípravky nutriční a zklidňující difuzéry a zklidňující obojky.

  1. Vyvenčete psa ještě předtím, než se setmí, a nepouštějte ho z vodítka.
  2. Umístěte ho k sobě do bytu či domu do místnosti, kde bude mít nejméně hluku, většinou si vhodné místo psi sami najdou.
  3. Pusťte nahlas rádio, televizi nebo audioterapeutické CD pro psy, aby bylo méně slyšet nepříjemné zvuky, hrajte si se psem, mazlete se, zkuste ho zaměstnat oblíbenou hračkou.
  4. Krmení dejte svému psovi už během odpoledne, nenechávejte je až na večer.
  5. Ignorujte, že se bojí, neutěšujte ho, nechvalte, tvařte se, že o nic nejde.

Můžete také zkusit použít nějakou příjemnou deku, tričko pána/paní a zabalit pejska do ní, což může psovi poskytnout pocit bezpečí. Pokud máte možnost, můžete strávit příchod nového roku i se svým psem někde na chalupě, chatě v klidné přírodě na procházce, daleko od bujarých oslav, abyste se vyhnuli nežádoucímu ruchu.

Pamatujte, že každý pes je jiný, a co funguje pro jednoho, nemusí fungovat pro druhého. Pokud máte pocit, že váš pes trpí nadměrným stresem, obraťte se zkušené prodejce nebo na veterináře, který vám může doporučit vhodné zklidňující přípravky.